Miskolc Extrém Napok (MEN)

 2010.01.06. 20:15

 A flyeren láthattok mindent!

A Koxx szervezésében roller verseny 2010 Feburár 6-án déltől háromig, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolcon!

A roller verseny mellett mindenféle biciklisek, graffitisek, és még bulizás is. Aki egy kihagyhatatlan dolgról nem csak utólag akar neten információkat kapni, hanem meg is akarja élni, az jöjjön el mindenképpen!

Számítok rátok, srácok!

Rollin magazin!

 2010.01.06. 20:09

Hé, srácok! Figyeljétek csak mit alkottak Szabó Marczyék! Igényes, szép, magyar, roller. Gratula a szép munkához srácok! Következő szám Március-Április környékén. Jó szórakozást az olvasáshoz, és persze linkeljétek a barátoknak is a http://rollin.hu -t!

Kellemes ünnepeket!

 2009.12.24. 15:03

Boldog karácsonyt, sikerekben gazdag újévet, kellemes ünnepeket, és trükk felejtés-mentes téli szünetet kívánok nektek!

FrenchID pólók!

 2009.11.17. 16:45

Végre Magyarországon is kaphatóak FrenchID pólók!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATTINTSATOK IDE A MEGRENDELÉSHEZ!!!

 

A póló mintája, olyan speciális anyagból készült, amely garantáltan nem fog betöredezni, és semmiképpen nem fog lejönni a pólókról rendszeres mosástól sem!

 

 

A pólót a Koxx-one boltjaiban is megtaláljátok!

Magyar French ID kisfilm

 2009.11.01. 13:29


A Csillebérci Skateparkba forgatott Spengler Laci az ottani riderekről egy kisfilmet. Köszi Tamás, és Laci, hogy összehoztátok ezt a frankó dolgot.

Az a 'medence' a skateparkba... beleszerettem.

Pipó Bence pedig fogadja gratulációmat!

Hó rollerezés

 2009.10.29. 08:36

Nagyon beteg ez a srác, BenJ Friant, aki egyébként igazi rolleren is egy szponzorált rider. És a vágás is nagyon tetszik. Igényes és ötletes.

Matt McKeen interjú

 2009.10.24. 10:38

Matt MCKeen, mindenki tudja, hogy ki is ő. Szerintem nem is kell bemutatnom. a része a "TPCVJ9"-ben mindent elmond róla.. Jelani Abdus-Salaam, azaz Ejazz, készített számomra egy rövid interjút. Köszi érte mégegyszer Ejazz!


Mióta rollerezel?

Akkor kezdtem mikor 7.-es voltam. Szóval már 6 éve.

Ki vitt bele a dologba?

Hát, tudod régen BMXeztem meg lógtam itt-ott. Amikor 'lerobbant' a BMXem akkor pedig rollereztem. Végül a rollerném kötöttem ki.

Melyik a kedvenc helyed?

Jaj, hát tudod. Egész nap az El Toro.

Mivel nyomod most?


Egy French IDval fekete kormánnyal és fekete villával, meg frankó kerekekkel. Kék griptappel New Jerseyből. Meg rögzítetett nyakkal.

Szereted a versenyeket, vagy inkább járod a magad útját?

Hát, csak azért járok versenyekre, hogy lógjak a haverokkal. És hogy röhögjek a kezdő kategórián.
 

Milyen trükkön dolgozol éppen?

Az titok.

Szerinted ki érdemli meg a 2008 legjobb ridere díjat??

Az az ausztrál gyerek, Coedie Donovan.

Ki az a három fő akivel a legjobb együtt gurulni??

Atyaég, van egy csomó. A "TPC" csapatot vegyük egy személynek. Meg akkor már a ScooYorkot is. Aztán Eric Ostrom és utána a FrenchID csapat.

Milyen profikkal szeretnél együtt gurulni?


Coedieval persze. El szeretnék menni Texasna és együtt nyomni Matt Ogle-val meg Danny Warwick-al. Tulajdonképpen mindenkivel, akikkel lehetne jó helyeken csinálni.

Jellemezd magad tíz szóban.

Hááát. Nem igazán megy ez most. A következő kérdést, légyszi! 

Milyen zenéket hallgatsz?

Mindig szól zene a fülembe, és bármi jöhet ami jól hangzik.

Gondolod hogy a rollerezés lesz valaha annyira népszerű mint a deszkázás, vagy a bicózás?

Nem is tudom. Talán, ha a srácok felnőnek és komoly cuccokon nyomják majd, h*lye skateparkok helyett.


Mit gondolsz a BMXes és a deszkás közösségről?

Nem igazán figyelek oda a bicósokra, mint ahogy a legtöbb rolleres teszi. De nagyon közel állok a deszkázáshoz. Ha eddig nem vette volna valaki észre, az egész stílusom a deszkázáson alapul. Valahogy tolerálják a deszkások hogy két kerékkel kevesebb, és egy kormánnyal több van alattam. Mióta elköltöztem Richmondba, azokkal dolgozok együtt, akik Gilber Crockett Fallen és Mystery szponzoráltat filmezik.

Ha nem rollerezél, mit csinálnál?

Gördeszkáznék.

Utolsó szavak?

Csak magadért csináld. Ne hagyd hogy leszóljanak.

 

És végül a híres videórészlet:


 

Láthatjátok, hogy felemleget néhány rolleres céget és csapatot,

amiről talán még mi nem is hallottunk.

Remélem hazánkban is beindul majd a dolog.

Inside Scooters

 2009.10.24. 10:32

 A fórumba egy külföldi rider belinkelte ezt az oldalt. Az oldal annyira igényes, és gyakran szerkesztett, hogy már teljesen elhiszem milyen népszerű is külhonban ez a sport. Ezentúl fogok jelentkezni a honlapról fordított cikkekkel, videókkal és képekkel gyakrabban.

Címkék: inside insidescooters scooters

Új Razor Pro Model

 2009.10.24. 10:28

Üdv Srácok!

Kijött a piacra az új Razor Pro Model, ami a "Razor Ultra Pro Scooter", illetve az alacsonyabbik változata a "Razor Ultra Pro LOW" névre hallgat.
Könnyű alumíniumból, nem önzáras nyakkal, széles kormánnyal, dupla falú lappal, és frankó kerekekkel.

 

 

 

 

 

 

 

Itt van mozgóképen is.

 

Október 26.-án dobják piacra. Magyarországon nem forgalmazzák, de ha minden igaz INNEN megrendelheted csekély (2-3 ezer forintos) postaköltségért. A roller ára kb. 15 000 forint.


Marczy, és SpeedyX jövőnyáron megmutatja, hogy mit tud. A másfél downsidewhipje Andrisnak, és Marczynak a fára ugrása szemet gyönyörködtető.

Új videó!

 2009.10.04. 15:36

Új videó készült azokból a klippekből, amik amúgy kukában landoltak volna.

A legállatabb rolleres videó

 2009.09.22. 21:17

 

Nem tudok hozzáfűzni semmit. Néhányszor mintha valami profi filmet néznék, néhányszor meg olyan hihetetlen trükkök, hogy a szám tátva marad. Abszolút favorit.

Köszönet "zolikha"-nak a linkért.

Fejlemények történnek mostanában...

A mai nap valamikor délelőtt szokásos YouTube rolleres videós szörfölésem során ráakadtam egy új srácra. Feka srác, feka stílussal. Be is linkelem a videót:

 

Mint láthatjátok a srác eszméletlen dolgokat vállal be... amilyen magasakat/magasakról száll. Viszont a kamerás elég gyér, a kamera rosszabb mint amivel mi dolgozunk, a vágás és a zene pedig szörnyű. A srác viszont Nike és Inward Scooters szponzorált, tehát láthatjátok, hogy mennyire ász =).

 

 

Írtam is neki egy üzenetet a profiljához:

"You are sick... oh my god... you are so brave to do that big gaps, and everything... :D

You need a fuckin' good cameraman, and fuckin' good editing, and the video with these thing would be "themostsickestshitindaworld"...keep it up!"

Magyarul kb. így:

"Hát te beteg vagy... uramisten! Bátor vagy, hogy ekkora gapeket (szinteket) be mersz vállalni.

Viszont szükséged lenne egy jó kamerásra, jó vágásra, és ezekkel a cuccokkal a videód lenne a "legbetegebbk*rvajócuccavilágon". Ne add fel!"

 

 

És meglepetésemre választ is kaptam tőle, még ma este:

"Hey man, Im Zig Short. I beleive you have seen my sponsor me video. I got your comment and I realy appreciate that you like my riding. I also wish i was at Hungary right now so that we could film. I saw your Slow Motion Scooter Video. That was EPIC, If there is anyway i could maybe send you High Definition clips of my riding and you could edit it. That would be nice and would hlep us both get our names out there. Hit me up whenever you have free time.PEACE."

Magyarul kb. így:

"Hé, tesó! Zig Short vagyok. Vágom, hogy láttad a szponzor videómat. Megkaptam az üzeneted, és nagyon értékeltem, hogy tetszik ahogy nyomom. Nagyon jó lenne, ha most Magyarországon lennék, és nyomathatnánk, mert akkor videózhatnánk. Láttam a lassított felvételű rolleres videódat. EPIKUS (fantasztikus)! Ha van rá mód, akkor talán küldenék neked HD (magas felbontású) videókat, amiken nyomom, és megvághatnád őket. Tök jó lenne, és mindkettőnknek növelné a hírnevét. Dobj meg egy válasszal, ha van rá időd!"

 

 

Szóval a vágásomra kaptam elismerést egy profi rollerestől, és még az egyik videónkra is. A dolgok fejleményéről pedig még írok később!

Sátoraljaújhely Chocolate Jam!

 2009.08.25. 20:25

Holnap (2009, augusztus 26-án) délután 1 órától verseny Sátoraljaújhelyben.

 

Nevezés: 2 csoki ;). Gyakorolni lehet kora reggeltől. A hangulat remek lesz, ezt garantálom. Ha érdekel az ottani park, nézd meg az új videót:

 

 

6:34től vagyunk az Újhelyi' parkba.

 

Kérlek nézzétek végig, aztán lehet nyomni a véleményeket a fórumba =).

Egrix 2009

 2009.08.23. 22:12

Tegnapelőtt tértem haza az Egrix 2009ről, és mit ne mondjak. Hatalmas volt...

... Körülbelül fél 12 körül érkeztem meg a pályára barátnőmmel, aki fotózni jött a versenyre. Először körülnéztem, és nem igazán láttam rolleres arcokat, elsőre meg is ijedtem de aztán beljebb haladva az egyik gyorsítón egyből vagy 6 kissrác vigyorgott rám vissza rollerrel a kezükben.

Lecuccolás után elkezdtem ismerkedni a többiekkel, és találkoztam Marczyval is. Aztán fokozatosan mindenki próbálgatta a pályát, a végén már egész sokan voltunk az elemeken, aztán mindenki egyszerre pihent meg és ki is ürült a pálya. Beszélgetni kezdtem valami fekete inges sráccal, aki utána bemutatkozott, mint 'Máté', és mondta hogy Gödről jött, egyből leesett a tantusz, hogy ki is ő (a ráckevei győztes, Sándor Máté). Aztán megcsodáltuk, hogy a "kékpólóssrác", egészen lazán tolja a pályán. Kiderült, hogy Egerből való, ezért is megy neki ilyen jól az egész. Őt Bencének hívták.

A kisebbek között is voltak igen tehetséges arcok, aminek nagyon örültem, mert ha ők így "kípápp"-olják (folytatják, nem adják fel), akkor nagy jövő áll előttük.

Gyakorlás után kezdtek a görkorisok a versenyzéssel, akiktől igen látványos dolgokat láthattunk, országos színvonalon is nagyon oltottak a fiúk és volt köztük egy tehetséges csaj is. Az ő versenyük és a miénk is 'Jam Session' elven ment, amit azt jelenti, hogy egyszerre hárman voltunk a pályán, és általában egy ember volt ténylegesen a pályán, a másik kettő valamelyik gyorsító tetején várakozott.

Aztán fél kettő, maximum két óra környékén eljött a várva várt pillanat, amikor a rolleresek megkezdhetik a versenyt. Az első körben volt Sándor Máté, az egri srác Bence, plusz egy tökmag ifjonc.

Bence oltott mindenkit a nyolcad gömbből (magas volt... nagyon magas) kiszálló dupla whippel, meg a transfer (egyik döntött falról másikra ugrás) BS 180 Barspinnel.

Mátét a közönség a Front ScooterFlip miatt imádta, amit végül is nem sikerült rendesen beadni, de voltak stílusos trükkjei.

Az egyik körben ott volt még egy srác, Pipó Bence, aki nagyon, de nagyon ügyes volt, pedig csak 10 év körüli forma volt. Dupla whippel szállta át a piramist... gondolhatjátok.

Lassacskán eljött a mi körünk, amiben Marczyval és valaki mással kerültem egy ringbe.Marczynak rövidre sikerült a köre, ugyanis eltört a rollerre, és bár kapott kölcsön rollert az egri sráctól, nem sikerült túl jól a menete. És ezt el is lehet nézni neki, ugyanis nemrégen műtötték újra a csuklóját.

Nekem ahhoz képest, hogy életemben nem voltam normális parkba, hatalmas nagy köröm volt. Beadtam BS Feeblet, Nothingot, Whip kiszállásokat, manuál boxra fel whip, le BS 360; Manuál box bemanuálozása... szóval elégedett vagyok magammal.

 

Kiderült, hogy a zsűrinek is tetszett amit csináltam, ugyanis bekerültem a döntőbe. Mellettem még az egri Bence, Sándor Máté, és Pipó Bence jutottak be. Erős volt a mezőny, éreztem is, hogy itt már nem sok esélyem van.

A döntőbe az egri Bence kiszállt dupla barspinnel a nyolcad gömbből (!!), és a többiek is nagyon ügyesek voltak. Én itt már kevésbé remekeltem.

A zsűri pedig így ítélte a teljesítményünket:

 

I helyezett.  Az egri srác, Bence.

II helyezett. Pipó Bence

III helyezett. Sándor Máté

IV helyezett. Szabó Levente.

 

 A hangulat hatalmas volt, az emberek jófejek, a trükkök stílusosak, a park pedig ZSÍRKOLBI.

 

Nagyon nagyon le a kalappal...:

     Szabó Marczy előtt, hogy összehozta a rolleres versenyt.

     A verseny többi szervezője előtt a versenyért.

     A Fundango előtt a verseny szponzorálásáért.

     Hegedüs Panna előtt a fényképezésért.

 

"...ez a roller unity..."

 

A versenyről képeket itt találtok:

http://flickr.com/szabolevente

 

 

 

Extrém roller költözés

 2009.08.23. 22:10

Mint láthatjátok az http://extremroller.mlap.hu kicsit komolyabb vizekre evez. Remélem mindenkinek tetszeni fog :).